0%

Teretno terensko vozilo za nadzor šuma i divljači

JP Vojvodinašume

Nakon što je JP Elektroprivreda Srbije – Rudarski basen Kolubara obnovilo svoju flotu sa pet novih ISUZU D-Max Space Cab pikapa, na sličan korak se odlučilo i JP Vojvodinašume, koje je svoj vozni park “ponovilo” sa pet ISUZU D-Max Crew Cab pikapa za svoje potrebe.

Ovo nisu prva ISUZU vozila koja se nalaze u floti JP Vojvodinašuma, jer je početkom 2016. godine, Šumsko gazdinstvo Sombor, kao ogranak JP Vojvodinašuma, nabavilo jedan D-Max Crew Cab, a nakon više nego pozitivnih iskustava u dosadašnjoj eksploataciji, bilo je sasvim logično da izbor ponovo padne na ISUZU i njegov robustni pikap.

Pomenuti kontigent čini pet specijalizovanih D-Max vozila koji su posebno prilagođeni potrebama JP Vojvodinašuma. Drugim rečima, vozila su opremljena specijalnim metalnim prednjim branikom u kojem se nalazi vitlo za izvlačenje, dok se još jedno vitlo nalazi pozadi, na specijalno konstruisanom roll-baru i služi za “navlačenje” lovine u tovarni prostor. Upravo za tu svrhu služe i posebno konstruisani navozi, kojima je vozilo opremljeno. Tu su još i off-road pneumatici BF Goodrich All-Terrain, kuka za vuču, kao i izdignuti usis vazduha – tzv. snorkel, koji omogućava i da se savladavaju dublje vodene prepreke. Ova specijalizovana “flota” D-Max vozila isporučena je centrali JP Vojvodinašume u Petrovaradinu, gde je pored primopredaje, ujedno organizovana i obuka za vozače i buduće korisnike ovih automobila, širom Vojvodine.