0%

Zimska služba sa raonikom i posipačem soli na 4×4 terencu

Vozilo sa Hilltip raonikom i posipačem soli

U kombinaciji sa raonikom SnowStriker, Hilltip proizvodi i kombinovani posipač soli (peska, granulata) IceStriker koji dolazi u verziji zapremine od 630, 880 i 1100 litara. Dužina rezervoara iznosi 1200, odnosno 1700 mm, u zavisnosti od verzije, a širina posipanja od 1 do 8 metara, zavisno od vrste materijala koji se posipa.

Finska kompanija Hilltip u svom bogatom asortimanu nudi i raonik za čišćenje snega SnowStriker, koji u Straight-Blade verziji sa ravnom oštricom, ima širinu u rasponu od 1650 do 2400 milimetara, dok se težina raonika kreće od 128 do 160 kilograma. Uz SnowStriker raonik za čišćnje snega isporučuje se i poseban džojstik putem kojeg operater upravlja raonikom. Istovremeno, na džojstiku postoji i mini-dijagnostika na kojoj se očitavaju eventualne greške na sistemu prilikom operacija.

Uz posipač soli IceStriker isporučuje se i kontroler sa displejem, koji u odnosu na trenutnu brzinu vozila, automatski usklađuje količinu materijala koji se posipa (so, pesak, granule) u gramima po kvadratnom metru. Takođe, kontroler prikuplja i čuva bitne podatke koje je moguće kopirati na USB memoriju u cilju pravljenja izveštaja.